Fotografska pot

Bilo je ravno pred kakšnim tednom, več dni sem urejal svoj domači fotoarhiv, ko sem naletel na fotografije, ki so nastajale skozi leta mojega trenerskega dela v nogometnem klubu Triglav. Našel sem celo fotografijo, ki je zmagala na fototečaju in mi prinesla glavno nagrado – digitalni fotoaparat Olympus C220 zoom.

nogomet-medium

Tisto leto (2003) in nekaj let poprej smo nosili domov pokale iz skoraj vsakega tekmovanja.

39-medium1

Še istega leta pa smo osvojili zmago v tekmovanju Rad igram nogomet, ki je bilo nekakšno državno prvenstvo za fante v kategoriji 10 let.

[picture13-medium

Fanta (Uroš) na skrajni desni strani spodnje slike pa je letos kupil celo italijanski AC Milan.

[udesetprvaki-medium

Iz tistih časov so mi ostali lepi spomini in fotografija, ki me je kasneje močneje prevzela. S “trotl” fotoapratom, ki sem ga torej dobil kot nagrado sem potem fotografiral polna tri leta. Nastala je tudi kakšna prav zanimiva fotografija.

metulj-medium

menih-medium

siroka_pec-medium

Leta 2006 sem presedlal na digitalni zrcalno refleksni fotoaparat (Nikon) in od takrat naprej se šele zares učim fotografije.

zgornja-dolina

Na koncu je morda prav, da omenim, da se tudi moja fotografska zgodba ni začela z digitalnim fotoaparatom, temveč sem si lastil več kompaktnih analognih fotoaparatov, ki so mi služili na potovanjih za fotografiranje na diafilm.

rudar-medium

macchu-medium

Nekaj izkušenj pa je bilo tudi s Canonovim SLR-jem EOS 300.

look-medium

Mislim, da bom glede na kratko fotografsko zgodbo in pot, šele čez kakšnih 5 let lahko rekel, da mi je kakšno fotografijo uspelo zares dobro narediti. Do takrat pa bo kakšna dobra fotka bolj naključje kot pa pravilo.