Luna

Takole je danes vzšla Luna nad Kalškim grebenom. V manj kot minuti se je prebila čez greben in zasijala v vsej svoji moči.

luna-1-large

Sprehod nad Povljami je lahko ob večerih pravo doživetje. Danes nama je pot osvetljevala Luna, ki je bila za kakšno dobro fotografijo čisto premočna, je bil pa zato Storžič odet v svojo značilno kapo, ki napoveduje slabo vreme.

luna-4-large

Ob tem sem se spomnil dogodka, ki se je zgodil pred kakšnimi 13 leti, ko sva se s kolegom peljala iz Ljubljane po stari cesti proti Kranju. On je rojen Kranjčan in vse življenje živi v Kranju. Ko sva se na tisti prelep pomladni dan pripeljala čez Kranjsko polje na Orehek, se je nad kuliso Kranja ponosno kot vedno dvigala piramida Storžiča. Pa me moj kolega vpraša: “Ti, a ti veš katera gora je tale, ki tako mogočno kraljuje nad Kranjem?” Me je skoraj kap.

Saj res, moram ga vprašat, če je že bil gor. Če je to prešprical, ga bom letos popeljal na ta famozni razglednik in mi bo lahko zastavil vprašanje: “Ti, katero mesto pa leži tukaj spodaj pod Storžičem?”