Butale

Človek ne sme imeti prevelikih pričakovanj, drugače je prevečkrat razočaran. A si lahko razočaran tudi v Butalah? Lahko.

Obiskali smo Cerknico in tamkajšnji pustni karneval. Gnetlo se je obiskovalcev, prišli so makaronarji, žabarji, cvičkarji, železarji, itd. Ponovno sem se veselil pustnega rajanja in lepega dogodka, na koncu je bil višek dneva obisk razgledne, a tokrat malce meglene Slivnice nad Cerknico. Imel sem namen celo narediti nekaj lepih fotografij, a na kartici jih je bilo konec dneva celih pet. Kaj me je torej tako motilo?

butale-1-large

Več kot pol ure sta napovedovalca sicer spretno dvigala temperaturo in napovedovala super butalski spektakel, ki je izpadel res prav butalsko. Nič od spektakla, nič od zabave, skratka prazen nič. Maske oz. pustne skupine so si sledile s po nekaj minutno zamudo, malo je bilo izvirnih oz. sploh dobrih mask, peščica kurentov je bila celo najboljši del karnevala. Kar pa me je najbolj motilo, pa je bila očitna pijanost večine nastopajočih. Imel sem namreč občutek, da sem prišel na neko študentsko zabavo, kjer so vsi že pijani in nimam s kom več žurat. Hvala lepa za tako zabavo. Dva od tako opevanih butalcev sta se po karnevalu z butalsko prirejenim butalmobilom z veliko hitrostjo pripeljala v množico odhajajočih ljudi in se na koncu ulice k sreči ne v človeka zabila v škarpo. Pijana? Butalsko pijana!

Lahko bi nadaljeval še s kakšno prigodo, pa ne bi bilo fer do organizatorjev, ki so se verjamem potrudili po svojih močeh, toda izpadlo je vse skupaj zelo plehko. Svetujem tistim, ki razmišljajo o obisku karnevala v Cerknici, da se ga prej dobro nažgejo, tistim, ki pa imate željo peljati svoje otroke, pa raje obiščite kakšen drug, bolj očem in duši prijazen pustni karneval.