Ukanc

Tudi v dežju se je fajn potepat. Danes sem doživel pravo zimo na Pokljuki in turobni dež v Ukancu.

Ukanc-2

Ko sem takole gledal v jezero, me je nemirna voda spomnila na politično dogajanje med Hrvaško in Slovenijo. Moram priznati, da sem politični analfabet, ampak pri podpisu arbitražnega sporazuma pa sem doživel razsvetljenje.

Ukanc-3

Zdaj vem, da je politika svet igre, v kateri se skušajo sicer butasti ljudje delati pametne. Kako je torej mogoče, da slovenska opozicija trdi, da je podpis arbitražnega sporazuma izdaja slovenstva, hrvaška opozicija pa trdi, da je sporazum izdaja “lepe naše”? Saj so me že večkrat politiki kratkomalo nategnili, ampak tokrat pa me žal ne morejo. Če bi bila to izdaja slovenstva, bi hrvati proslavili, da bi cel svet vedel za to. Če pa bi bila to izdaja hrvaških interesov, potem bi bili zadovoljni mi. Toda. Svet bi bil prelep, če bi šlo tako gladko.

Ukanc-4

In kaj sedaj. Koga naj volim na naslednjih volitvah? Lažnivce ali lažnivce? Butalce ali butce? Koalicijo ali opozicijo?

Ukanc-6

Nekoč mi je prijatelj povedal po njegovem čisto resnico, ki bi jo lahko ob lepem vremenu preiskusil prav tukaj, v Ukancu. Zadrl bi se v ostenje Pršivca, najprej komunisti, potem pa še fašisti, odmev pa bi bil “isti, isti, isti”!!!

Hovk, govoril sem o politiki. Upam, da na tem blogu zadnjič!!!