V led okovani Peričnik

Kolikokrat v življenju vam je kakšna stvar vzela sapo? In ste obstali kot pribiti. Kolikokrat ste bili zadeti od česa?

Tisti, ki se veliko gibate v naravi, mi boste potrdili, da vam največkrat vzame sapo kakšen naravni pojav, kakšni čudoviti prizori pokrajine, kakšen od naravnih procesov (nevihta, sneženje, veter). Brez kapljice alkohola ali kančka drugih substanc, ste zadeti do fundamenta.

Včeraj sem prvič obiskal slap Peričnik v njegovi zimski preobleki. Kakšen prizor!!

Poznam vsa dejstva in zgodbe o njegovem res zanimivem nastanku (opisano tukaj), toda tokrat me je očarala lepota. Prijatelj mi je zaupal še lokacijo na desnem bregu Triglavske Bistrice, od koder je Peričnik kot na dlani, v ozadju pa kraljujejo Škrnatarica, Kukova špica in Vrtaško sleme.

Še dobro, da sem imel s seboj tudi mini dereze, ki so mi pomagale pri ogledovanju slapu iz neposredne bližine. Kakšen ambient!

Pršeča in kapljajoča voda ustvarja neverjetne ledene stvaritve.

Ob takih dneh in prizorih si ne morem kaj, da se ne bi vprašal kaj za vraga je nam ljudem, da si izmišljamo zabaviščne parke in druga kvazi zabavna nakupovalna središča, če imamo povsod naokoli tako fascinantne stvaritve, ki jih vredno obiskati in občutiti, poleg tega pa še malo pretegniti svoje ude.

Tokrat sem več izlival (čustva) kot prilival, ampak enostavno ne gre drugače, izkušnja je bila premočna. Lep začetek leta, kaj vse nas še čaka!