Očetovski dopust

V tej državi gre marsikaj narobe, včasih si ljudje kar želimo, da je kaj narobe, zato, da je kakšna čvek novica. A marsikaj je v tej državi tudi dobrega. Npr. sociala, na splošno, detajlev ne poznam. Že dejstvo, da je ženska ob rojstvu otroka eno leto doma je bolj kot ne redkost, a še kako dobrodošla, v primerjavi z marsikatero državo na tem majhnem planetu. Očetovski dopust pa je zato, ker sem pač oče, prava pogruntavščina in zadetek v polno. In kako sem hvaležen zanj, ker ga ravnokar uživam, bolje rečeno ga uživa celotna družina.

Vreme nam gre na roko in zato ga z Gajo žgeva naokoli, zadnje dni pa že pohajkujemo v štiri. Res neverjetna kombinacija septemberskega poletja in očetovskega dopusta.

Zdaj, v drugo, se mi zdi, da imava z Bojano navkljub dvema otrokoma več časa. V drugo je vse bolj jasno, navajen si že nekega ritma, vstajanja, previjanja, …

Vseeno večino časa preživim z Gajo nekje zunaj, v naravi. Ker nisem obremenjen s službo, pa tudi druge stvari me prav nič ne tarejo, se popolnoma posvetim mali zvedavki, tako da neizmerno uživam.

Ja, pozabil bi skoraj na bistvo objave. Hvala ti, draga država, za očetovski dopust in hvala materi Zemlji za krasen september. Danes je Gaja čofotala (beri plavala) na Šobcu, dragi moji, kopanje na Šobcu 17. septembra. Something to remember!