Blog ali FB

Ja, dogaja se tisto, kar sem sam sicer slutil, večkrat pa me na to opomni kdo drug kot Bojana, nekje zadaj pa mi na vest vseskozi trka tudi Edo, pa si ne znam razložiti ravno zakaj. Torej, dogaja se, da me je uporaba Facebook-a polenila. Polenila v tej smeri, da že mesec dni nisem nič objavil na blogu, na FB pa objavljam redno. Zelo dolgo časa sem se branil FB, potem pa me je z argumenti prepričal prijatelj Dejan, ki mi je razložil, kako si lahko zadeve nastavim, da bom imel popolni nadzor (tega v resnici ni, verjetno je ravno obratno, da ima nekdo drug nadzor nad tabo). Res je FB neverjetno enostaven za uporabo, zelo učinkovit za širjenje misli, fotk, zasebnosti. Nasprotno te pisanje bloga prisili, da si vzameš več časa, kar objaviš bolje premisliš in te prisili pisati kaj bolj tehtnega, bolj berljivega, bolj poglobljenega. Pa še zasebnost je pri blogu bolj nadzorovana. Nenazadnje deluje blog bolj kot dnevnik, zapisi in slikovni material tvojega življenja, ki jih večkrat rad berem tudi za nazaj. Na FB nikoli ne grem pogledat, kaj sem objavil mesec dni nazaj, vse se vrti le okoli tega trenutka, sedanjosti. Upam, da bom spet našel več časa in napisal tudi kakšen tekst, vreden branja.

20130723-IMG_3956-2

Tu pa tam mi je v tem poletju uspelo narediti kakšen posnetek, predvsem pa sem se dokončno dodobra spoznal s Canonom, njegovimi prednostmi in slabostmi. Prevetril sem tudi arsenal objektivov in si uredil zbirko tako, da mi pokriva vse želje. Navdušuje me Canonova enostavnost uporabe, obupujem pa nad hitrostjo ostrenja in sledljivostjo focusnih točk pri 5D markII. No ja, sem pa pač toliko bolj vesel takrat, ko je fotka ostra 🙂 Navdušen sem nad Sigmo 35mm f1.4, stare dobre čase, ki sem jih preživel v družbi Nikkorjevih manualnih objektivov pa skušam nadomestiti z uporabo M42 Pentacona 50mm f1.8.

20130723-IMG_3913

Kar se tiče fotografije je dobra informacija ta, da jeseni nadaljujemo s predavanji v okviru Fotografovega dnevnika. Veseli me, da bomo gostili take “norce”, kot so alpinist Marko Prezelj (govoril bo seveda o alpinistični fotografiji), Aljoša Rebolj, Aleš Fevžer, Jure Kravanja, Ciril Jazbec, Aljoša Videtič, Robert Hutinski, Andrej Korenč, Meta Krese, Darja Štravs Tisu, Petra Nuzdorfer, … Kako ne bi bil vesel srečanja s temi ljudmi.

IMG_4295-2

Poletje smo sicer začeli z doooolgim dopustom, sedaj pa ga nadaljujemo z vikend skoki v Avstijo ali na morje. Vmesni dnevi minevajo v upravljanju narodnega parka, kjer so vzponi in padci, v terenskih ogledih in redkih obiskih visokogorja. V Bohinju se vedno najde dobra luč za posnetke, letos se na znamenitem mestu ob mostu pri lovljenju motivov drenjava s prijateljem Andy-jem, s katerim skupaj za pomlad načrtujeva fotografsko presenečenje. Bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo.

IMG_4299

P.S. Fotografije so pa Bohinjske