888

Spletni dnevnik Fotogaja je v današnji obliki nastal oktobra leta 2009, potem, ko je zamenjal staro obliko spletne strani, ki je gostovala na Bloggerju in imela ime “Z glavo v naravo”. Prva objava na blogu je bila julija 2006. Do danes se je nabralo 637 objav in 888 komentarjev. Komentarji so v zadnjih dveh letih redki, preselili so se na facebook, pa tudi druga socialna omrežja.

Danes po-objavljam sploh prvo objavo na blogu, ki je utrinek doživljanja Bohinja. Bohinj je nasploh kraj oz. tema, o kateri sem največkrat pisal na tem spletnem dnevniku. In še vedno natanko enako čutim, kot sem zapisal pred dobrimi sedmimi leti:

18.06.2006

Te dni je v Bohinju raj na zemlji. Zrak je čist in ne prevroč, zato je ambient res enkraten. Zame je Bohinj eno izmed svetovnih čudes narave. Nekoč mi je nek nemški ribič ob naključnem srečanju ob reki dejal, da je prepotoval vse celine, videl naravna čudesa številnih dežel, toda vsako leto se vsaj za nekaj dni vrača v Bohinj in uživa v njegovih lepotah. Ni mi znal povedati natančno zakaj tako. Ali ga privlači lepota jezera, gora in gozdov nad njim ali pa kaj drugega? Na koncu to sploh ni važno. Bohinj je enostavno lep. Bohinj, se vidimo, kmalu!!

Ja, in nekaj fotografij Bohinja iz najrazličnejših strani se je skozi leta tudi nabralo: