Fotografov dnevnik vol. 17 – Marko Prezelj

Tokrat vas vse toplo vabim na fotografsko predavanje vrhunskega alpinista, Marka Prezlja. Počaščeni smo, da se je odzval našemu vabilu za sodelovanje v projektu Fotografov dnevnik. Tokrat predavanja ne bomo posneli, kot je to že navada, zato je udeležba skoraj obvezna.

1601467_217889605062806_336644243_n

KDAJ: Četrtek, 06.02.2014 ob 19h
KJE: Studio SonataPHOTOGRAPHICA, Poslovna cona A10, Šenčur
Točna lokacija: http://www.sonata-photographica.com/kontakt
VSTOP PROST

Vrhunski alpinist, gorski vodnik, fotograf!

Predavanje  Marka Prezlja je spet ena tistih ločnic znotraj Fotografovih dnevnikov, kjer tudi sami zase dojemamo, da delamo nekaj dobrega.
Marko Prezelj je namreč eden tistih alpinistov, ki so s plezanjem brez hvalisanja, komercializacije svojih podvigov postavili svoje ime ob bok največjih imen svetovnega vrhunskega alpinizma.

Na njegovi spletni strani nam je v oko padel citat: “Alpinizem so zame predvsem trenutki, ki jih ne zmorem ali ne želim ubesediti. Kot alpinist neprizanesljivo zagovarjam negotovost in nepredvidljivost, temelj vsake doživete pustolovščine. V alpinizmu me navdušuje nepričakovano. Jasno je, da le preprost slog pušča odprta vrata za tovrstno navdušenje nad prvinsko radovednostjo.” Stavek, ki vsaj nam ogromno pove o načinu razmišljanja človeka, ki med drugim tudi pravi ” SI ALI NISI!”

Marko je tudi fotograf in to odličen. Ko se je z aparatom v ekstremnih okoljih nehal ukvarjati s tehnikalijami, so prišle na vrsto le še zgodbe, vsebina. In o slednjem bo tekla beseda, seveda tudi o njegovih začetkih, pogledih na fotografijo, osebnih pristopih, načrtovanju in konec koncev o samem izvajanju fotografiranja v resnično ekstremnih razmerah tako za človeka, kot fotografsko tehniko.

Besedilo spisal Jure Frelih

Spletna stran: http://www.markoprezelj.com/fotograf/

Več info: https://www.facebook.com/events/247821452046254/

Vsa predavanja na Youtube kanalu: http://www.youtube.com/user/Fotografovdnevnik