Fotografov dnevnik vol. 18 – Davorin Tome

Osemnajsti fotografov dnevnik bo v znamenju ekologije. Gostimo Davorina Tometa, strokovnjaka s področja ekologije – odnosov v naravi med živimi bitji in neživo naravo. Sodelavec Inštituta za biologijo je izjemen fotograf, ki skuša odnose v naravi na zanimiv način predstaviti tudi na fotografiji. Veselimo se njegove obiska.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KDAJ: Četrtek, 20.02.2014 ob 19h
KJE: Studio SonataPHOTOGRAPHICA, Poslovna cona A10, Šenčur
Točna lokacija: http://www.sonata-photographica.com/kontakt
VSTOP PROST

Davorin Tome je ekolog. V pravem pomenu besede in ne v današnjem vsesplošnem bio, eko, nature, pure smislu, kjer je ekolog že vsak, ki pobira smeti. Njegovo razmišljanje in njegove fotografije sem spoznal prek dveh medijev. Kdor bere Delovo prilogo Polet, potem ni mogel mimo njegovih člankov, ki jih toplo priporočam v branje, saj odnose v naravi (to beseda ekologija pomeni) opisuje na izredno razumljiv in igriv način (http://www.polet.si/arhiv/davorin%20tome).
Ko sem pred leti v roke prijel še knjigo »Samo narava«, pa me je dobesedno odneslo. Prebral sem jo v enem zamahu, odprla mi je oči in za vedno sem mu hvaležen za tisto, kar je napisal v tej knjigi.
Poleg odličnega branja sem bil osupel nad kvaliteto in vsebino fotografij. Kako, da ga nisem nikoli prej poznal kot fotografa? Zdaj ga redno spremljam in se veselim vsakih novih fotk (http://www.davorintome.si/).

Davorin Tome bo naš gost v studiu 20.02.2014 in na to smo izredno ponosni. Med drugim nam bo razložil, zakaj vsakoletne čistilne akcije nimajo zveze z ekologijo.

Še nekaj več o njem:
http://www.davorintome.si/

Spletna stran: http://www.davorintome.si/

Več info: https://www.facebook.com/events/1430433343855619

Vsa predavanja na Youtube kanalu: http://www.youtube.com/user/Fotografovdnevnik