Fotografov dnevnik vol. 20 – Borut Furlan

Tokrat vas izjemoma vabimo na fotografsko predavanje v sredo (19.03.2014) ob 19. uri. Predaval bo podvodni fotograf, Borut Furlan.

Borut_Furlan

Vir: Wikipedia

KDAJ:SREDA, 19.03.2014 ob 19h
KJE: Studio SonataPHOTOGRAPHICA, Poslovna cona A10, Šenčur
Točna lokacija: http://www.sonata-photographica.com/kontakt
VSTOP PROST

Podvodna fotografija je segment fotografije, ki je večini nam najtežje dostopen. Če že naberemo € za foto opremo, je v tej branži to šele začetek, saj ostalo kar fotograf potrebuje pod vodo za seboj potegne takšna vlaganja v opremo, znanje, ki ga v nam neprijaznem okolju potrebujemo, da se večina nas raje usede pred računalnik in ostanemo opazovalci!
In ko stricu Googlu vtipkamo “podvodna fotografija” odkrijemo, da je med potapljači fotografi spet eden največjih svetovnih mojstrov Slovenec. Borut Furlan nam je bil s stranii potapljačev fotografov predstavljen kot referenca, kar se tiče fotografije pod vodo in potem se je raziskovanje začelo. Avtor knjig, neskončne količine člankov v svetovnem merilu velikih revij, člankov o opremi, … Nikonaš! Vedno na poti od letališča do letališča, da se lahko potopi za fotografijo v morja, ki jih večina vidi le prek TV ekrana. In tik pred enim od potovanj smo ga ujeli in povabili medse.
Po pogovoru z njim smo spet lahko opazili tolikokrat omenjeno resnico, ki se ponavlja iz predavanja v predavanje: gre za hudo nečastihlepnega, skromnega človeka, brez želje po nastopaštvu, pač pridnega, marljivega fotografa o katerem največ govorijo njegova dela!

In v SREDO 19. marca prihaja kot gost na Fotografov dnevnik, kjer bo predstavil svojo dolgo pot od nadebudnega fotografa, do same svetovne špice podvodne fotografije.

NA PREDAVANJU BO PO ZNIŽANI CENI MOŽNO KUPITI NJEGOVO KNJIGO “PIRAN”! Namesto 47, jo bomo lahko kupili za 35€!

Več o njem: http://www.borutfurlan.com/main_si.html
http://sl.wikipedia.org/wiki/Borut_Furlan