Blog je "fake"

Blog ni realnost in blog ni realna slika življenja zapisovalca. To so le trenutki njegovega življenja, le izseki njegovih razmišljanj, misli, mnenj. V bistvu gre za manipulacijo, za kontroliran prikaz, večinoma le lepih stvari.

triglav1

Mnogo ljudi spremlja in bere različne bloge, seveda glede na to, kaj imajo radi oz. kar radi berejo in vidijo, če gre npr. za foto blog. In potem si ustvarjajo neko sliko, mnenje o osebi, ki blog piše in o njegovem življenju. A resnica je daleč od zapisov na blogu. Z resnico mi, ustvarjalci in pisci blogov manipuliramo. Jaz npr. pokažem le lepe fotografije, čeprav naredim pogosto tako grozne, da je joj. In zapišem le tisto, kar jaz želim, da veste o meni, o mojem življenju, o mojih potepanjih, o mojih razmišljanjih o naravi.

triglav2

Območje bloga je lahko obvladljivo, kontrolirano, domače. Prepričan sem, da večina blogerjev v živo, med soljudmi, v družbi, na štiri oči, ne bi zmogla, ne bi znala ali pa bi le delno oz. površinsko zagovarjala tisto, kar pišejo na blogih. Izkazalo bi se, da so/smo čisto navadni ljudje, z napakami, z lažjimi in težjimi karakterji, z življenjem, ki ni ravno blizu tistemu na blogu, itd. Vedno so izjeme, pri katerih pa potem tudi v živo človek lahko izrazi le spoštovanje in se virtualni prikaz na blogu zrcali v resnični osebi, ampak ne verjamem, da jih/nas je veliko.

triglav3