Bled

Najraje imam fotografska presenečenja. V bistvu so to trenutki, ko te preseneti odlična svetloba, ki kar kliče po fotoaparatu. Takšno presenečenje je bilo v ponedeljek zjutraj, ko sem v Zako nesel plinsko bombo.

bled2

Čeprav je okoli Bleda kar nekaj top lokacij za pravo “landscape” fotografijo, priznam, da redko planiram obiske teh lokacij. Vedno se prepustim trenutkom, vedno me najprej pritegne svetloba, potem pa iščem kompozicije. Mogoče je bolje, če rečem, da me po Humarjevo, kompozicija oz. motiv pokliče. Tako je bilo tudi tokrat. Iz avta sem opazil čudovito svetlobo, ustavil kar na cesti, stekel do jezera in pritisnil. Nobenega načrtovanja.

bled3

In kako uživam z uporabo širokokotnikov, zadnje čase s Sigmo 12-24mm! To je res užitek, pa čeprav trdim, da je fotografija s širokokotniki zelo zahtevna, saj imaš hitro preveč vsega na fotografiji. Zato pa je potrebno najti kakšno stvar, ki naravno uokvirja fotografija. Tokrat so bile to veje.

bled5

Naslednji dan sem bil ponovno pri jezeru, spet ne načrtno. Tokrat je bila svetloba drugačna, a vseeno so bili kontrasti (zelena pomlad, rdeče strehe in zasnežene gore) tako močni, da sem pritisnil nekaj fotk. Zdelo se mi je, da bi bila lahko fotografija z otokom, gradom in zasneženim Stolom, idealna. Uporabil sem Canonov 70-200mm f4 IS.

bled1

Bled je mogoče malo preveč zlajnana turistična in fotografska destinacija, ampak še vedno je tako čudovit, da je vreden postanka in uživanja ob lepotah.