Toskana 2014 – 2. del

Če sem v prvi objavi našega potovanja po Toskani malce jamral glede načina potovanja, pa lahko mirno rečem, da si drugačnega težko predstavljam. Enostavno imamo tak način v sebi, vagabundi po duši in srcu. Cel dan na svežem zraku, nikjer nobenih zidov, sten, zaprtih prostorov, televizije, fitness centrov, wellness storitev, … Svoboda, ki se je čisto zaveš spet doma, v službi, …

IMG_4526

Prvi postanek smo naredili na prijetnem agroturizmu pred Firencami. Do tja nas je odlično pripeljal garmin, ki se je kasneje izkazal za povsem neuporabnega. Pa še lepše je brskati po zemljevidu. Za to potovanje smo si omislili super igračo, in sicer walkie talkie, ki nam ga je prijazno posodil Žan Kuralt. Komunikacija med obema avtodomoma je tekla odlično.

IMG_4527

Glede na vremensko napoved za naslednji dni, smo se odločili za obisk nacionalnega parka Cinque terre. Ker doma obiska nismo načrtovali, smo se z avtom zapeljali kar v park, kjer pa smo se v začetku precej lovili, saj nismo našli prostih parkirnih mest. No, nekako nam je uspelo parkirati in se peš spustiti do prvega od petih obmorskih vasic. Po hitrem ogledu smo kupili karte za ladjico, ki vozi med mesti, a se po posvetu na eni od lepih plaž, potem, ko je bilo že pozno popoldne in so si otroci dali duška z metanjem kamenčkov v morje, odločili, da karte vrnemo in si za obisk Cinque terre vzamemo cel naslednji dan. Vrnili smo se v obmorsko mesto La Spezia in se namestili na povsem polnem parkirišču za avtodome (5€/noč). Naslednji dan smo se z mestnim avtobusom odpeljali na železniško postajo, od tam z vlakom do ene od vasic v Cinque terre in nato naprej z ladjico. Kljub oblačnemu in občasno deževnemu vremenu, je bil ta dan tako za otroke, kot za starše, super doživetje.

IMG_4530

IMG_4538

IMG_4543

IMG_4571

IMG_4578

IMG_4583

IMG_4531

IMG_4525