Na zahod Slovenije

V sredo je bil verjetno najlepši letošnji zimski dan. Pot v Trento je bila dolga, ker je Vršič zaprt, zato pa toliko bolj zanimiva in slikovita.

Že v Rutah se nad vasjo dvigne najlepše oblikovana gora naših Julijcev, Špik. Nad Planico pa kraljuje Visoka Ponca.

Alpinistično veliko bolj zanimive so stene nad Tamarjem, mogočni zid Mojstrovk in Travnika.

Severni obraz Mangrta je vsaj tako impozanten kot njegova sicer milejša, a vseeno slikovita južna vršnja stena.

Na spustu s Predila proti Logu pod Mangrtom je zaradi na novo zgrajenega viadukta obvezen postanek, saj je zadeva enostavno preslikovita, da bi se le zapeljal čez nesrečno grapo Mangrškega potoka.

Za vse navdušence v fotografiji vam izdam enkratno lokacijo za krajinsko fotografijo. Takoj za vasjo Strmec je na ovinku krščansko znamenje in majhno parkirišče. Ustavite se in naredite kakšno fotko s Strmecem in Jerebico v ozadju.

Vedno, ko grem v Trento, se obvezno ustavim pri soteski Mlinarice. Vedno znova me navduši. Tokrat je bila kljub pomladnem dnevu povsem zimska.

Predno se dokončno spustim v Trento, še en obvezen postanek nad vasjo Na Logu. Tudi tu je parkirišče, malce nižje pa lesena klopca s super razgledom.

Obvodni svet Soče je trenutno še povsem brez pomladnih zelenih barv, a Soča vseeno navduši. Posebno so zanimive brvi, ki po zimskem času zahtevajo previdnost, saj je les ponekod povsem zmahan.

Za konec še klasična fotografija Soških korit v bližini sotočja z Lepeno.