Spoznavanje narave

Če se prav spomnim, smo imeli tistega dne v rajnki Jugoslaviji predmet spoznavanje narave in družbe. Saj smo nekaj odnesli, a nič ne more nadomestiti doživljanja in spoznavanja zunaj, v naravi. Sončen vikend je bil kot nalašč za to.

Sveti Peter nad Begunjami

Zahvala za naše izlete gre tudi vsem tistim blogerjem, ki objavljate svoje dogodivščine, mi pa jih vztrajno in uspešno kopiramo.

Planina Pungert

Na planinah pod gorami že veselo raste cvetje, kar je odličen motiv za otroke. Grbinasti travniki pa so odličen poligon za trening otroške motorike in spretnosti. Nekoč sem o grbinastih travnikih bral diplomsko delo, v katerem je bila opisana tudi njihova neverjetna vrednost v naravi. Od prečiščevalcev vode, vodnih rezervarjih, biotski peestrosti do zanimive mikroklime. In ravno pestrost cvetja in omenjena mikroklima se je včeraj potrdila “na terenu”. V kotanjah med grbinami se namreč še vedno zadržuje sneg, kar je na povsem suho okolico kar malce skrivnostno, saj so kotanje le kakšen meter globoke. Kepanje je bilo neizogibno.

O cvetju in njegovi pestrosti pa ne bi izgubljal besed.

Verjemite, da se bo vaš otrok zabaval vsaj tako dobro, kot na vseh urbanih igralih. Pa še cela družina se bo malce zmigala in kaj novega doživela, spoznala.

In glejte pod noge, tu pa tam se že sonči mladi gad.