Nova pomlad

Kako pomembno se je resnično zavedati vsake nove pomladi. Pa tudi drugih letnih časov. Ker jih v enem življenju ni prav veliko. Če odšteješ še otroštvo, v katerem si se pomladi sicer veselil, a ne prav dobro zavedal, potem je vsaka pomlad nekaj zelo posebnega.

20140307-IMG_3242

Z vsako pomladjo prinese življenje več odgovornosti, več problemov, več življenjskih izkušenj. Vse to je normalno in lepo. A moram priznati, da me z vsako novo pomladjo bolj in bolj obremenjuje občutek, da me vase srka sistem. Sistem, ki ga nisem sam izbral za takega, kot je.

20140307-IMG_3246

Razumem, da je za delovanje družbe potreben sistem, a marsikaj pri delovanju sedanjega ne razumem. Ne razumem, da se zaradi manjšine ustvarja sistem, ki duši in obremenjuje večino. Ne razumem, da danes niso najbolj pomembne lastnosti poštenost, pridnost, ustvarjalnost, … Ne razumem, zakaj ne deluje sistem s stiskom rok, temveč sistem z neštetimi pogodbami, poročili, programskimi dokumenti, zakoni s stotinami členov, … Ne razumem, zakaj ljudje kot ovce prenašamo sistem, ki pravi, da denarja ni, v isti sapi založi banke s 4 milijardami in v naslednji sapi vzame še nekaj več ovcam.

20140307-IMG_3245

Pogrešam pomladi, ko se nisem obremenjeval z zgoraj naštetimi stvarmi, do katerih danes čutim odgovornost. Sprašujem se ali ostati ovca naprej in gledati ter živeti v sistemu, ki ga ne podpiram. Ali pa delati proti sistemu in pri tem izgubljati živce, energijo, čas, ki ga nujno potrebujem za čisto navaden vsakdan. Škoda mi je vsake minute, a žal mi je, da se ne borim.

20140307-IMG_3248

Gledam prebujanje pomladi in gledam otroke, ki rastejo. Čutim pomlad in vsake toliko močno začutim željo, da bi bil spet lahko za kakšen trenutek otrok.