Korzika 2018

Inspiracija

Youtube je krasen kanal za širjenje idej, motivacije, inspiracije. Priporočam ogled.

Pagreb Europe

Odveč je karkoli napisati, ker je Jani Kutin tole absolutno vrhunsko spesnil. Bravo Bakalina!

A piece of heaven

An ordinary family living in Slovenia, most beautiful country in the world.

Driving force of Nature

Voda ni samo življenjsko najpomembnejša naravna dobrina. Iz stališča geologa je voda tudi najmogočnejše transportno sredstvo na Zemlji. Prenos materiala iz višje ležečih delov v nižje, je njeno nikoli dokončano delo. Za fotografa pa neskončen vir inspiracije.

Water is not only life’s most important natural resource. From a geological perspective water is also the most powerful transport system on Earth. The transfer of material from the higher-lying parts to the lower is it’s never ending job. For the photographer water can be endless source of inspiration.

Gozd je dom velikanov

Gozd je dom velikanov / Forest is home of giants

Skozi leta se je v mojem fotoarhivu nabralo ogromno posnetkov, ki sem jih uspel posneti v gozdu, delu živega sveta, ki me vedno znova na prav poseben način očara in začara. Tako, kot imam veliko spoštovanje do gora, tako gojim spoštovanje do gozda, kjer ni prostora za egoizem. Tam eno drevo prav nič ne pomeni, ena mravlja, en list, ena borovnica, prav nič. Gozd je ekosistem, kjer je navidezni kaos red, ki se mu lahko le poklonimo. Resnično veličastno. Končno je tudi meni uspelo spraviti kaos pri fotografijah v celoto, v nekaj, kar lahko z veseljem pokažem. Žal pa ne morem pokazati čustev in občutkov, ki jih doživljam ob srečanju z gozdom in ob fotografiranju utrinkov v njem. Uživajte.

Planina Krstenica – spomin na avgust

Redko sem zadovoljen s svojim delom, ampak s tole reportažo pa sem. Kratka reportaža s planine Krstenica (music by Milan Kreslin)

Mali Bohinj

Naslednjo soboto, 11.10.2014 vas z Andyjem vabiva na fotografski sprehod po “Malem Bohinju”. V okviru Pohodniških dni v Bohinju sva bila povabljena, da predstaviva kakšen zanimiv del Bohinja skozi fotografski sprehod oz. delavnico. Poskrbela bova, da boste uživali v čudovitem okolju, da bo zabavno, poučno in sproščeno. Vabljeni vsi, ki bi radi preživeli lep dopoldan v Bohinju s fotografskim aparatom.

Več o delavnici: Mali Bohinj

Še uradna stran Pohodniških dni: http://www.bohinj.si/pohodnistvo/delavnice_in_tecaji_fotografski_sprehod_in_delavnica.php

Gregorjevo

)

Gregorjevo je lep praznik. Lepo ga je preživeti z družino. Spet smo se udeležili spuščanja ladjic v reko Kokro v središču Kranja. In spet sem bil razočaran. Razumem, da je varnost na prvem mestu, vendar občutek, ko z otroci in z ladjicami stojiš v koloni in čakaš, da svojo umetnino predaš civilni zaščiti in gasilcem, ki jo spustijo v reko, je enostavno butast. Pri tem ni nobenega doživetja. Naslednjič bomo šli nekam, kjer bodo otroci sami spustili ladjice v reko.

Smo pa pred odhodom na domačem vrtu doživeli edinstven trenutek. Priča smo bili igri dveh kosov, tako se pač ptiči ženijo na Gregorjevo. Za nas se nista zmenila, zato smo jih opazovali na razdalji manj kot 2m.

Ob vračanju domov iz centra mesta se je zgodil še en zanimiv trenutek. Ko je Gaja zagledala spomenik Franceta Prešerna, se je usedla k vznožju in zapela himno. Otroci te vedno znova presenetijo in te vsak dan učijo.

IMG_3497

IMG_3500

IMG_3478

IMG_3491

IMG_3503

Davorin Tome – posnetek predavanja

Predavanje Davorina Tometa je bilo eno izmed najlepših presenečenj našega projekta fotografov dnevnik. Sicer sem slutil, da so njegove naravoslovne fotografije res nekaj posebnega, vendar sem bil na trenutke resnično navdušen nad kvaliteto. Ponovno se je izkazalo, da uspejo le tisti, ki v to dejavnost vlagajo izjemno veliko energije, časa, volje. Davorin je po profesiji ekolog, zato je bilo predavanje tudi na vrhunski strokovni ravni.

Prijatelj Jure je zapisal takole:

V fotografiji ni bližnjic a velika večina jih išče! V dobri fotografiji ni denarja a ga večina išče! Vrhunski fotografi so med nami , pa fotografov nikakor ne zanimajo, posledično je poročna in vsa ostala “biznis” fotografija totalno “over rated”, ker vsem omogoča bližnjice, zaslužek in brez vrhunskosti omogoča biti!

Davorin Tome je včeraj o fotografiji malo govoril, a pokazal stvaritve za katere je potrebno veliko več kot imeti opremo, osnovni tečaj fotografije ter sorodnikovo poroko! 

Obisk predavanja je bil sicer dober, povprečen, vsebina pa po mojem osebnem mnenju VRHUNSKA, a žal je to vsebina, ki nima veze z zaslužkarstvom in trenutno mantro, da je dokaz odličnosti denar… 

Sanja se nam ne, kaj in kdo je vse med nami!

Na koncu se lahko še enkrat več zahvalim Davorinu za prelep večer, ki ga tudi ta video posnetek ne more nadomestiti.