Travniki pod Košuto

Tale izlet se je zgodil v sredini julija, ampak takrat ni bilo pravega časa za objavo. Že večkrat sem pisal o Planini Pungrat pod Košuto, torej tukaj in tule (klik na modre besede vas odpelje na objave).

IMG_2463

Po mojem mnenju je to planina, ki je idealna za družinski izlet, še posebej za majhne otroke. Planina je prostrana, odprta, polna krav, polna rož, grbinastih travnikov, po katerih se otroci tako z veseljem podijo, polna majhnih kamnov in skal, kjer se skrivajo presenečenja, ki jih nastavijo dobre vile, polna mehkih trav, kjer lahko piknikiramo. Sprehodi do planin levo in desno od Pungrata so kratki, a sladki, od 30 minut do ene ure (Tegoška planina in Planina Šija).

IMG_2500

IMG_2530

Planino obiščemo vsaj enkrat letno, včasih večkrat. Trenutno smo “na komot” in se do planine pripeljemo, vendar je pač to po sili razmer, saj otroka ne moreta še hoditi iz doline. Vam pa zagotavljam, da jo je najlepše obiskati kar z gorskim kolesom, kar sem večkrat tudi storil.

IMG_2537

IMG_2554
Kako resnično preprosti in lepi so lahko izleti z otroki! Ob odkrivanju narave, gibanju, igrah, zgodbicah, pravljicah na svežem zraku je tako prijetno, da poje srce in duša. Obenem vedno naberemo še nekaj rož za planinski čaj. Neprecenljivo.

IMG_2496

IMG_2498

IMG_2512

IMG_2527

Juhuuuuuu, pridemo spet!

IMG_2474