Svet pod Triglavom in gozdovi TNP

Prav danes je izšla 22. številka časopisa Svet pod Triglavom za prebivalce, obiskovalce, ljubitelje in podpornike parka. V novi številki so predstavljene vsebine o naravi, kulturi, aktivnostih javnega zavoda Triglavski narodni park ter zanimivostih na območju narodnega parka. Med drugim lahko preberete prispevke o načrtu upravljanja Triglavskega narodnega parka 2016-2025, novem Centru Triglavskega narodnega parka Bohinj, Tolminu – alpskem mestu leta 2016, nagrajenem projektu prenove Planine Laška Seč, pisanih kačjih pastirjih na Pokljuki, delu na domači kmetiji v Bohinju, velikih zvereh, novih publikacijah in aktivnostih Triglavskega narodnega parka. Bralce bo tokratna številka razveselila s plakatom rjavega medveda, kot stalnica pa je decembrski številki priložen tudi koledar 2016.

Časopis je brezplačen. Svoj izvod lahko dobite na informacijskih mestih TNP, v elektronski obliki pa je na voljo na povezavi spodaj. Gospodinjstva v TNP časopis prejmejo po pošti.

Zelo zanimiva in poučna je tudi nova knjiga z naslovom Gozdovi v Triglavskem narodnem parku, ekologija in upravljanje, ki si jo lahko prebirate prek spleta na spodnji povezavi. Veselo branje!